Passerat halvlek


20 hela veckor + 2 dagar (v 21)

Vi är nu framme vid de man i folkmun brukar kalla, "de hundra lyckliga dagarna".



Barnet

"Gunnar" tjockar på sig och har blivit en hal liten ål – fosterfettet, ett grågult talglager har nu bildats och kommer att skydda "Gunnars" hud från uppluckring av fostervattnet.

Hela "Gunnar" är ca 25cm lång eller så är han längre eller kortare!?

"Gunnar" kan suga på tummen eller fingrarna, han kan knäppa händerna och får han riktigt tråkigt kan han skaka hand med sig själv.

Han kan känna smaken av bittert och surt och reagera på starkt ljus och ljud, men också på behaglig musik. Mattis sjunger för "Gunnar" dagligen, behagligt eller ej.



Mamman

Andfådd? De flest kvinnor börjar låta lite som ånglok när de går uppför trappor i det här stadiet. Och jag både låter och känner mig som ett...


Pappan

Massera mamman och säg snälla saker till henne, hon behöver det mer än någonsin nu. Tala om för henne att hon är vacker och underbar. Sköt det mesta i hemmet så som diska/tvätta, städa och laga mat, låt mamman vila. Överraska henne med fina örhängen eller en bukett med tulpaner.  (Ok jag erkänner....det stod bara, massera mammans mage med hudlotion).


Annars är det mesta som vanligt, "Gunnar" älskar att skrämma sin mamma med att sova och vara lat, pappan sjunger för "Gunnar" och mamman går runt och är tjock.


;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback